Svart hund!

Hur kan sorgen blossa upp med full styrka när man minst anar det??? Igår och idag har sorgen efter Snövit varit stark och jag känner Snövits närvaro tydligt.

Hon kom till mig och gav sitt ord på att det är okej att Myran är här med oss och fyller upp tomrummet efter henne. Snövit stod där framför mig och förklarde att Myran nu tar hennes plats i vår famlj. Hon tittade på mig med sina svarta trogna njoffe ögon och sedan gick hon fram och la huvudet på min axel å vi kramdes en lång stund jag trog in Snövits doft. Sedan vände hon sig mot Myran och gick fram till Myran och sa att nu är det du som får trösta alla som är ledsna över att jag har gått till hundarnas himmel. Myran stod där och bara nickade mot Snövit som hon förstod varje ord.

Sedan fick jag en sista stund med Snövit där hon och jag visade upp allt Snövit kunde inom lydnad och bus.

Nu värker det i hjärtat av sorg och saknad efter Snövit              .

Myrans Påsk!!

Jag har fått god mat och vet ni vad jag fick göra på Påskafton????

Jag fick bada i en jättestor sjö å det var hur kul som helst.. Det var det roliga...

Nu till något mindra roligt..... På långfredagen tog matte å borstade mig och friserade tassar å öron. Sedan tvingade hon mig att bada..HMPF!!!

Men sedan var jag den finaste hunden på hela jorden.....


Döden gör sig påminnt!!

Så är man här i bublan igen. Där sorgen värker och sliter i en. Frågan varför dyker upp som en gubbe i lådan igen. 

Jag känner med J och deras barn. Hur ska dem orka sig igenom denna värld fylld av sorg?

Jag förstår att för T var det här det bästa men för resten av familjen är det en stor sorg.

JO, jag sitter i min bubbla av sorg dit ingen kan nå mig. Tankar, bilder och minnen man glömt ploppar upp som ett bildspel på datorn. Minns du T när du hade din svensexa hos oss och red på Mirro och sedan fick alla åka häst å vagn innan ni gick vidare. Jag fick höra att J fick en allergichock när du kom hem. Men jag minns hur roligt du tyckte det var. Ditt och Js brölopp var storslaget och roligt. Jag vet inte om du minns men jag minns hur jag dansade hela kvällen och mina fötter var sig inte lika på flera dar. Vi träffades på Bryggeriet eftersom du var en vän till min T. Du var alltid glad och trevlig. N minns när du och R gav henne en massa drinkar innan hon skulle hem till P. Du förgyllde mitt brölopp med din närvaro och Ts 40 års fest. Ja, jag har många minnen av dig. Jag är lycklig för att jag fick lära känna just dig. Din bortgång drabbades mig med en chock trots att det var väntat.

Allt det här river upp gamla sår som inte hunnit läka än. Snövits plötsliga död, Js självmord, ja, det finns mycket som behöver bearbetas men tiden har inte funnits än.

Jag undrar hur mycket orkar en människa innan hon själv vänder näsan i vädret????

Det är tur att jag har T, E, N, Myran, Sheila och Camira som kan ge mig stöd och jag kan ge dem stöd.


Ingen bar dag!

Idag mår jag skit!! Halsen svider och lungorna får ingen luft. Det är ingen hit att ha astma, pollenallergi och hosta...

Myran har haft en härlig sovmorgon med mig. Hon ligger i sängen å myser..

Men nu måste jag upp å göra iordning mig för att vara i skolan i en och en halv timme.

Hoppas astma medcinen  Kestinen och Panodilen hjälper så att jag får luft....

Nu dansar jag ut i en värld där varje andetag är tungt!

Hoppas ni där ute får en bra dag!!!

Myrans dag!!!!

Det här kommer ingen tro på....... Men idag har matte blivit mer än lovligt knäpp. Dagen började med att jag och matte satt i trädgården hela dagen. Matte pluggade och jag höll koll på allt runtomkring. Inte äns katten Kinsen kunde bryta min koncentration när han sprang över trädgården. Allt var lugnt och skönt.... Så kom husse hem. Han såg jättekonstig ut, han hade en röd jacka som jag aldrig sett förut och en röd hjälm på huvudet, i handen höll han en motorsåg. Jag stirrade på honom först sen när han tagit av sig hjälmen och lagt ifrån sig sågen gick jag fram och hälsade.

Efter stund gick matte till stallet och hjälpte husse med att sätta ihop nått. Sedan satte hon på mig en sele.
Den var inte skön men okey då. Sen när den saken dem satte ihop var klar då!!!!! Drog matte denna konstiga sak på hjul bredvid mig och det skramlade till å jag hoppade högt. Det gjorde matte ett par gånger. Sen skulle jag, ja, JAG gå in mellan två pinnar. ALDRIG tänkte jag och krumbuktade mig åt alla håll. Till slut satte jag mig ner bestämt... Då drar matte skrindan och skacklerna mot mig och satte fast i min sele. Jag reste mig tveksamt och sedan hoppade jag undan och satte mig ner. Matte pratade lugnade med mig. Men aldrig att jag tänkte resa på mig igen. Matte lyfte upp mig till slut så där stod jag på darrande ben. Jag tryckte mig hårt mot matte och till slut vågade jag ta ett tveksamt steg och till slut kom jag på att det nog inte var så farligt.

Myrans dag!!!!

Idag lämnades jag ensam i några timmar. Ja, igentligen var jag inte ensam för Es flickkompis var här. Så kom matte hem och jag blev som vanligt överlycklig och berättade hela dagen för matte.

Sedan tog matte med mig till bilen och vi åkte iväg. (Vilket ställe!!) När vi kom fram fick jag sitta i bilen en stund men sen fick jag träffa en massa barn. Dem klappade mig och ett av barnen undersökte mina tänder och jag bara njöt och var hur snäll som helst. Matte berömmde mig och jag var nöjd med mig själv.

Då fick jag se en boll och den bara måste jag ha!!!! ( varför kunde inte matte släppa mig lös så jag fick ta död på bollen eller bollarna) Till slut förstod två barn att jag ville leka och dem gav mig pinnar att leka med.

Sedan fick jag sitta i bilen igen sen kom matte och en annan kvinna ut till mig och jag fick hälsa på kvinnan som tyckte om mig. Sedan åkte vi hem. Nu sover jag vid sängen och håller matte å husse under uppsikt.... Godnatt!!

Myran och annat!!!

Vi börjar med Myran, hon har haft en lugn vecka:

Lugn å lugn matte tycker det.... Hmpf, först var alla sjuka och hela måndagen låg matte å husse i sängen och jag. Men JAG tog hand om dem. ( jag får alltid ta hand om dem) I tisdags fick matte ett glädjefnatt, hon skrattade och sprang omkring  jag förstod ingenting. ( jag hade inte gjort något häpnadsväckande) Till slut kom det fram att matte skulle jobba några dagar... Jag tog det med ro först men sen när vi var ute å gick på kvällen visade jag matte hur man gör när man har glädjefnatt...... Alltså jag sprang å sprang å sprang på ett gärde så att vattnet yrde. När vi kom hem tog jag några rundor i trädgården också.

Igår lärde jag mig ett nytt trick: Sitta fint!!! Okej matte fick hjälpa mig lite. (det är svårt att sitta på två bakben med frambenen i lyften) Men sen på kvällen då tog jag kommandot och la mig hos matte å husse i min säng. ( jag förstår inte varför dem ska ligga där. DET ÄR MIN SÄNG!!!)

Nog om Myran, hon har ett märgben nu och är nöjd med livet.

Men, men, men, närsomhelst kommer våran njoffevalp födas. Jag ringde ägaren och tiken har börjat bli orolig, slutat äta å så. Så jag väntar, väntar, väntar.......... Så nyfiken...


En sådan gosig valp ska det bli.........


Roberta

RSS 2.0