Myrans vecka!!!

Min vecka har varit lite upp å ner... Matte har varit borta nästan hela tiden hon säger att hon har mycket med skolan! (jag misstänker att hon har en annan hund någonstans HMPF) Men jag har fått vara mycket i sängen och vilat me matte på kvällarna..

Idag har jag utforskat tomten och vet ni vad som finns??????????????????????????????   Jo, en bäck och vad kan man göra i bäckar????????? JO!!!!!!!!!!!!!!!! Leka å bada å plocka upp Kaveldun å...... mycket, mycket mer..... Jag hade göör kul i bäcken och runt bäcken.... Matte å husse var ute hela eftermiddagen å konkade runt på konstiga gallerdelar som dem satte upp på olika ställen i trädgården...(jag undrar så vad dem ska göra med dem...Åh, Jag höll på att glömma jag har varit på dop idag och sett till att allt gick rätt till..... Nu måste jag sluta nu ska jag å matte se på "man in black 2"......

Myrans dag!!!!

Idag hände något mycket hemskt  (jag darrar i hela kroppen). Jag var med husse som vanligt vid stallet och skulle gå in och hälsa på hästarna. DÅ!!!! Får jag en elstöt som gick genom hela kroppen..... Jag ylade högt och sedan sprang därifrån som ett rött sträck..... (hur kan man ha ström i tråden runt hagen????) Som tur var kom det en snäll tjej som tog hand om mig och ledsagade mig tillbaka till husse.... (Matte var och handlade mat) Så nu tänker inte jag gå i närheten av elstaketet igen....

När matte kom hem talade jag om vad som hänt med höga skall och gnyende. Matte var snäll och tröstade mig.

Nu ligger jag här på golvet och vilar ut. Tänk här har jag trott att eltråden runt hagen inte var strömförande.

Jag har fått veta att matte (ja, matte) gjorde iordning elstaketet bara för att jag inte ska vara inne hos hästarna (HMPF!!! hästarna är min kompisar och nu kan jag inte leka med dem längre).

Allt är rött eller svart!!!

Jodå, Myran mår bra och haft en härlig dag med husse! Hon har sprungit runt å lekt med snön och hästar....

Min dag har varit givande men inte utan kamp mellan vilja och kropp... Jag har varit på min VFU och hållit en dramasamling med goa barn som fick mig att glömma min kropp för ett ögonblick.

Hur kan en kropp så fullständigt lägga av? Smärtan är som glödande kol i hela kroppen. Hur länge står man ut med det innan man bara  lägger sig ner och bara ger upp? Fingrarna är svullna så det knappt går att skriva på datorn, det värker i varenda led i kroppen... Värktabletter hjälper knappt, men gör att jag kan sova en halvtimme i taget. När jag mår bra då fattar jag inte hur det är när min kropp inte mår bra. Men just nu vill jag bara slippa smärtan som håller på att bryta ner min vilja i små små bestånds delar. Jag har inte bestämt att min kropp ska vara sjuk, jag har inte bestämt att hela min värld ska fyllas med smärta som är näst intill olidlig. Hur kan ens kropp arbeta emot sig själv? Det är nu och bara just nu som någon annan får ta över.... Säga dem där orden som gör att man orkar lite till.. Som hjälper till att man kan se ljuset i tunneln där smärtan avtar och lägger sig på en nivå man kan hantera... Jag önskar att ingen, ja, absolut ingen ska behöva gå igenom det jag går igenom nu.

Min man har varit en ängel som slitit med hund och hästar och stall.

Dag 10 med Myran!

Igår kväll åkte vi till Molly å Kiara, två hundar med mattar å hussar. Det var kul och dem hade en jätterolig boll som jag lekte med. Självklart skötte jag mig exemplariskt!!!!( fattas annars)

Idag har varit en rolig dag, först fick jag sova i sängen, sedan fick jag ett märgben (som jag gnager på nu). Sen gick vi ut i stallet allihop och jag blev bunden för att matte tog in Sheila å borsta henne..(helt onödigt). Sedan satte matte upp på Sheila å red iväg....... Utan mig!!!!! Jag talade om mitt missnöje!!!! Husse förstod vad jag ville å var snäll nog att släppa lös mig. Då sprang jag efter matte å Sheila... Med en fart som bara jag kan springa. (jag var som ett sträck). Tror ni jag hittade matte???? Nä, jag hittade ett ställe där det fanns en hund och jag var ju tvungen att kontrollera denna hund.. Så kom matte tillbaks å vi förenades vi i ett lyckorus...

Som ni nog förstår fick jag inte vara lös på en stund, under tiden mockade matte utstallet å jag beklagade mig högt men tror ni någon brydde sig!! Nä, jag fick finna mig i att sitt bunden tills matte var klar. ( inget roligt)

Sedan fick jag vara lös igen. Och då lekte jag med husse som höll på att skotta slasksnö. (Kulkulkul!!) Jag hoppade å stampade i snön och vattnet så jag blev genomblöt.

Nu ska jag ta igen mig resten av dagen med mitt ben.... Hejsväjs svans viftning!!!

Dag 9 med Myran!

Äntligen har matte tagit kort på mig.....
Här ser jag till att kaniner och marsvin har det dem behöver...Här ser jag till att husse ger hästarna mat på rätt sätt......
Här är det fullt race.... Jag tar dö på grenen.......Dag 8 med Myran!

Idag började dagen bra. Jag å matte släppte ut hästar. Jag var så duktig höll koll på allt och alla.

Sedan när vi kom in fick jag värma matte, för hon frös. Jag låg å myste med matte å husse i 2 timmar. (sängen är min)

När vi skulle ut å gå, gick matte till två mycket snälla människor (mattes föräldrar). Där fick jag pannkaka å kex... (äntligen någon som förstått att man ska mata mig).

När jag fick vara lös i deras trädgård, lekte jag gasell å hoppade jämfota fram (skitkul).

Hemma i trädgården tog jag död på en gren.

Så har jag sett till ikväll att hästarna har vatten. (husse är så besvärlig med vattnet)

Jag å E ska ut å busa imorgon.....( det har han lovat mig)

Dag 7 med Myran!

Idag har jag varit ensam en stund å då gick jag ner å la mig i soffan i gillestugan. Hmmm, det är underligt det där att männiksor ibland lämnar mig ensam. (jag undrar vad dem gör då?) När matte kom hem fick jag hänga med ut i stallet å se till att Kalle (Kanin) å Felix (Marsvin) hade allt dem behövde, medan matte mockade.

Mat är en underlig sak.... (Varför kan man inte få mat när man vill? Eller varför inte införa ett matsystem där JAG kan äta när jag vill å hur mycket jag vill?) Nä, mat ska portioneras ut under dagen i alldelles för små portioner.... Men katterna dem får mat hela tiden å när dem vill. Det tycker jag är orättvist!!! (litar dem inte på mig?)

NU ska jag sova en stund å sen ska jag ut å springa i trädgården innan alla ska gå och lägga sig......

Jag höll på att glömma..... Jag ska se till att matte släpper in hästarna ordentligt också!!!

Dag 5 med Myran!

Idag började matte med att spy och sedan kunde hon inte andas ordenligt. Då hoppade jag upp i sängen och hjälpte till att ge matte medicin. Sedan vågade jag inte lämna matte förrän hon gick upp. Vet ni vad hon gjorde??? Jo, hon gav hästarna mat utan mig. (Tror ni jag blev sur!!!) Jag satt i köksfönstret och tittade så att matte gjorde rätt med hästmaten.

I eftermiddag har jag haft kul. Först åkte vi till vetrinären och jag fick en spruta. ( Så nu blir jag inte sjuk!) Men sedan hände något jättekul!!!!!!!! Vi åkte till mattes kompis som har en valp å jag fick hälsa på valpen. Han var så gullig. Jag försökte leka med honom men har var för liten. Men kul var det. (Jättekul!!!!!)

Sedan fick jag inte vara med i stallet när matte och husse höll på där. Då var lite sur igen men det gick över när husse hämtade mig å jag fick hjälpa matte med att fylla hönät och slicka ren måttet till Linfröoljan.

Oj, jag har glömt det bästa med idag........... Jag har fått ett märgben...... Som jag nu ligger å gnager på!!! (gottgottigottgott)


Dag 4 med Myran! Del 1!

Jag måste säga att människor är knäppa. Här har  man levt i lugn å ro att matte alltid kommer finnas i närheten. Men nähädå i morse vad händer hon bara drar iväg och jag säger att jag vill med men tror ni att jag fick? NÄÄÄ!! Sedan åker husse också och jag är ensam tror jag men när jag förde lite väsen dyker räddaren i nöden upp... Denna underliga människa E. Han tar mig ut på promenad å jag sköter mig exemplariskt som vanligt och sedan försöker han säga att jag ska sova på golvet i hans rum. Men ack så fel han har, man ligger i sängar och där det finns sängar och han hade en säng, så sagt och gjort hoppar jag upp i sängen å somnar...

När matte kom hem, blev jag överlycklig, där var hon.... När husse en stund senare kommer hälsar jag bara på honom för MIN matte är ju redan hemma..

Nu har jag återgått till att vakta marsvinen.....Undra hur den här dagen ska sluta??????

Dag 3 med Myran! Del 2!

Ojojojo, vad jag har gjort mycket...... Jag har vaktat marsvin mot faror, jag har gett hästarna mat och kaninerna, jag har varit ute å gått en promenad och träffat en massa nya spännade människor och tre barn som jag inte fick leka med. (Matte är så dum, hon förstår inte att jag och barn är en bra kombination.) Åh jag höll på att glömma jag mötte en stor bennersennen hund. Han var rätt okej men han fick inte komma för nära matte. För matte är min matte. BARA MIN!!!

Jag har också fått jobba på promenaden, joda jag fick träna mig på att sitta, stanna och komma. Jag är ett proffs på lydnad. Matte berömde mig å jag fick godis. (MUMS inte dumt med godis...)

Tyvärr fick jag inte vara fotomodell för matte är glömsk. Hon glömde kameran hemma. (Hur kunde hon?) Här har man fått stå ut med att bli borstad å friserar och fått sina klor klippta så glömmer hon kameran. Jag som var så vacker.

Snart ska jag med matte och mocka stallet å se till så hästarna kommer in på rätt plats.

Ja, ni vet nog vad jag ska göra sen????? Jo, jag ska sova i mattes å husses säng!!!! JIIIIIPPPPPIIIII!!!!

Dag 3 med Myran! Del 1!

Återigen har jag dresserat matte väl, jag hoppade upp i sängen å sov där tills det bled för varmt igår kväll.
Jag likadant när jag kom in efter att ha sett till att Camira å Sheila fått frukost (hästarna). Ja, det är så jag är förste skötare nu när det gäller hästarna. Jag ser till att matte å husse gör rätt med hästarna. Jag visar hur man mockar å hur man ger dem hö å hur man ledrer Camira i grimma. JAG ÄR BÄST!!!!!

Matte fick städnoja idag så jag fick sitta i hallen för att inte vara i vägen. (Alltså jag kunde hjälpt till och hållit ett öga på marsvinen så dem inte skräpar ner.) Men husse var snäll jag fick var med ute när han å jag gav hästar å kaniner mat.


Dag 2 med Myran!

Vakna i natt å var kissenödig, jag har dresserat matte väl. Hon vaknade och släppte ut mig. Efter att matte släppt ut hästar så kom hon in sovrummet med smörgåsar, tror ni jag fick nån smörgås, nädå, dem vräkte matte i sig. HMPF!!!!

Efter ca en timme då matte tjattat ungefär tusen gånger att jag skulle gå å lägga mig, hoppade jag upp i sängen och la mig... (jag gjorde som matte sa) Men tror ni jag fick beröm för min fina lydnad!!! Nähä, jag fick höra att min nos var för kall, mina klor för vassa och att jag tog en massa plats. Alltså hur ska dem ha det, jag skulle ju gå och lägga mig.

Vaknar i mattes säng av att hon säger att det är för värmt. När husse tog väck grinden vid sovrumsdörren då hoppade jag glatt ner å så sprang till mina vänner marsvinen.

Jag har också fått en kompis till Kinesen (en katt) Vi luktar på varandra pch så.

Idag har jag åkt bil och träffat en massa underliga människor och när jag kom hem fick jag vara lös..JIPPPI!!

Men jag gillade inte att matte åkte iväg med bilen utan mig, måste dressera henne bättre....

Jag har gått en promenad som var hur rolig som helst, jag fick springa lös och snufsa på alla dofter å gå o koppel. KUL KUL KUL!!!!!

Nu ligger jag bredvid min vänner marsvinen och vilar....HÄRLIGT!!!!!

Dag 1 med Myran!

Hej, mitt namn är Myran, jag är en Leonberger på 2 och harlv år. Jag fick en ny familj igår. Fast dem är lite sega, när jag sprang nerför trappan i huset där min gamla familj bodde då hängde inte matte med. Sedan när jag gick till bilen fick jag stanna hela tiden för att matte skulle hänga med.

Sedan åkte vi bil å bil å bil, så stanna dem på en parkeringsplats där jag kunde kissa, (ni skulle bara veta vad kissenödig jag var). Och så in i bilen igen, då försvinner dem in i ett hus och lämnade mig kvar men jag tänkte då är det väl bara att sova medan dem är borta. Så kom dem tillbaka med mat som dem vräkte i sig utan att tänka på mig HMPF!!!!!!

Så åkte vi ännu mera bil. Till slut stannade dem och släppte ut mig, vi gick en bit och där var två främmande människor till. Jo jag hälsade lite på dem sedan satte jag mig bredvid matte som klappade mig. Så gick jag och matte till bilen och så bar det av igen.

Till slut var vi framme vid ett stall och en hage med två gula hästar, (ja, dem var gula hästarna) Jag gav hästarna bara en blick och gick in i stallet och där var min nya husse. Först blev lite rädd för honom men efter en stund så fick han sig en ordenlig KÖSS i hela ansiktet.

Ja, ja, jag hälsade på hästarna också men vet ni vad min nya familj har inne i vardagsrummet??? JO, två små svarta marsvin, dem är så gulliga och jag bara måste bli vän med dem. Men det är inte lätt för dem sitter i en bur och jag kan inte komma in i den hur jag än försöker.
RSS 2.0